Undertøjsmærker

Uanset om du skal ud og købe undertøj til dig selv, kæresten, din mor eller en veninde, kan det være nødvendigt at vide lidt om de mange lingerimærker. Skal du ikke købe til dig selv, er det især vigtigt, at du ved lidt om stilen hos de enkelte undertøjsmærker, så du ikke ender med at skuffe modtageren af gaven. Skal du købe lingeri på nettet, kan det være svært at gennemskue hvilket mærke du skal gå efter. Især hvis du ikke køber lingeri ofte. Brug derfor understående guide til at blive vejledt gennem ti store undertøjsmærker i Danmark, så du ud fra viden om pris, målgruppe og stil, kan blive klogere på hvilket mærke du skal gå efter.

Understående beskrivelse er skrevet subjektivt. Stilen hos de enkelte mærker kan variere, ligesom de udvalgte farver til lingeriet i tilfælde ændre sig mellem kollektionerne. Priserne er ligeledes vejledende.

PrimaDonna

Her er der tale om et undertøjsmærke, som henvender sig til den lidt ældre målgruppe. Deres lingeri er kendetegnet ved blonderne, som præger størstedelen af deres kollektion. Lingeriet er derfor ikke til hende, som elsker enkelthed, men derimod til kvinden som elsker smukke, store og prangende blonder. Lingeriet er smukt og klassisk, og passer derfor perfekt til den romantiske kvinde.

Som det ser ud nu, holder PrimaDonna sig primært til dybe og mørke farver. Herunder finder du primært mørke røde og lilla farver, samt den klassiske farve sort.
Udvalget af forskellige størrelse trusser er ikke bredt. Med størrelser menes der her mængden af stof. Er du derfor til trusser med lav talje, høj benudskæring og eventuelt g-strenge, så er dette ikke undertøjsmærket for dig. PrimaDonna har et fantastisk udvalg, når det kommer til bh’er. Har du eller modtageren af lingeriet en stor barm, så er dette undertøjsmærke ideelt, da de går højt op i bh-størrelser.

Har du ikke et stort budget til køb af lingeri, bør du ikke gå efter et sæt hos PrimaDonna. Du kan både finde PrimaDonna i butikker og på webshops, som samler forskellige undertøjsmærker.

Priser
Trusser: ca. 300 kr.
Bh’er: ca. 600-700 kr.

Triumph

Triumph har formået at ramme en bred målgruppe med deres varierende kollektioner. Triumph laver altså undertøj til enhver kvinde – uanset om hun er til enkelt lingeri, blonder, eller glamourøse mønstrer. I deres blandende kollektioner vil du finde fint undertøj af kvalitet i bløde farver. Er du til skrigende mønstrer og farver, skal du lede længe i denne kollektion. Undertøjet er varierende, og du kan derfor finde mange spændende bh’er, med anerledes design og kreative stropper. Dog er det også muligt at finde t-shirt- og almindelige balconette bh’er. Det samme gælder når man kommer til trusserne. Her kan du også finde et par trusser til enhver kvinde – uanset om du ønsker bagdelen dækket til eller ej. Designet er fint, og der er mulighed for mange nuancer og blonder.

Triumph har både deres egne butikker i Danmark og deres egen webshop. Du finder derfor det største udvalg af undertøj her.

Priser
Meget varierende. Både dyrt og billigt undertøj, da kollektionerne er meget forskellige – se vejledende priser fra andre undertøjsmærker.

Hunkemöller

Du kan både købe undertøj fra Hunkemöller gennem deres egen webshop, eller i deres egne butikker rundt omkring i landet. Undertøjsmærket står for sig selv, og du vil derfor kun finde undertøj fra Hunkemöller i deres egne webshops og butikker.
Skal du selv eller en du holder af have et lækkert, feminint og smukt sæt lingeri, skal du klart gå efter et sæt fra dette mærke. Hunkemöller er nytænkende, og de forstår derfor at komme med kollektioner der får de fleste kvinders hjerter til at smelte. Deres undertøj er præget af smukke mønstrer som prikker, striber, dyreprint og meget andet, og deres undertøj produceres ligeledes i glamourøse farver. Dette undertøjsmærke er til kvinden som går op sit lingeri, og som ønsker at føle sig eksklusiv helt under tøjet. Hunkemöller laver undertøj til alle, og deres målgruppe er derfor bred. De farverige og smukke undertøjskollektion, vil dog primært være til kvinden i 20’erne og 30’erne.

Hunkemöller sælger deres lingeri en smule billigere end sine største konkurrenter, hvilket også har medført, at de er blevet et stort hit i målgruppens øjne.

Priser
Trusser: ca. 100-200 kr.
Bh’er: ca. 200-300 kr.

Femilet

Femilet er ligeledes ét af de største undertøjsmærker i Danmark, og de har glædet danske kvinder med deres kollektioner i mange år. I modsætning til mange af deres største konkurrenter, holder Femilet sig til at producere fint, enkelt og elegant undertøj. Smukke og fine blonder præger deres lingeri, og farverne holdes i pigede farver og nuancer.
Du skal købe lingeri fra dette undertøjsmærke, hvis du søger efter et fint sæt lingeri, hvor der bliver fokuseret på kvalitet og hvor undertøjet holdes simpelt. Det er muligt at få bh’er i store størrelser hos Femilet.

Målgruppen til Femilet vil primært være kvinder i aldersgruppen 30-40 år, eller til den gruppe af kvinder, som holder af fint og simpelt lingeri. Du skal ikke gå efter Femilet, hvis du er til smarte farver og små trusser. Du kan købe Femilet både på deres egen hjemmeside eller i én af deres mange butikker rundt omkring i landet, hvis du ønsker en personlig service i forhold til mærket.

Priser
Trusser: ca. 200 kr.
Bh’er: ca. 350-450 kr.

Change

Er du til det kvindelige udtryk, skal du klart gå efter et sæt lingeri fra Change. Deres nuværende kollektion er præget af det klassiske look med mange smukke blonder. Farverne holdes til de dybe og lidt mørke nuancer af blandt andet rød og blå. Change er undertøjsmærket til den klassiske og elegante kvinde, som elsker blonder og glamourøst undertøj. Er du eller din kæreste ikke til blonder, er dette bestemt ikke et mærke du skal gå efter, da disse præger størstedelen af deres udvalg.

Målgruppen vil primært være den lidt ældre aldersgruppe, som sætter pris på kvalitetsundertøj. Change er ligeledes det rette mærke til dig, som skal bruge en stor størrelse i forhold til bh’er. Deres udvalg af trusser er primært i den klassiske tai-model, men du kan dog også finde flotte g-strenge hvis du er til dette i stedet. Undertøjsmærket Change fokuserer på personlig service, og du kan derfor findes deres undertøj i deres egne butikker eller gennem deres webshops på nettet.

Priser
Trusser: ca. 150-450 kr.
Bh’er: ca. 300-600 kr.

Calvin Klein

Er du til simpelt og lækkert undertøj, er der ingen tvivl om, at du skal gå efter et sæt lingeri hos Calvin Klein. Deres undertøj er kendt for de rene linjer og perfekte pasform. Undertøjet er blødt og behageligt, og det er muligt at få sømløst lingeri, hvilket er perfekt under tøjet, eller til hende som ønsker, at undertøjet skal sidde behageligt. Calvin Klein er et undertøjsmærke af kvalitet. Lingeriet er ikke prangende, og du finder ingen blonder og sjove mønstrer i deres kollektioner. Du kan derimod finde flotte og friske farver i deres kollektion, hvilket giver undertøjet et sportsligt look.

Undertøjet er primært til den yngre eller sportslige målgruppe, som elsker rene linjer, friske farver og perfekt pasform. Undertøjet kan eksempelvis købes i større modehuse såsom Magasin og Illum, eller du kan købe deres undertøj over nettet i webshops eller på deres egen hjemmeside. Vær opmærksom på, at Calvin Klein primært sælger trusser.

Priser
Trusser: ca. 150-250 kr.
Bh’er: ca. 250-350 kr.

Marie Jo

Marie Jo sælges primært i butikker, hvor der er mulighed for personlig service i forhold til mærket. Du kan dog også finde deres lingeri på deres egen engelske hjemmeside, eller i enkelte samlede lingeriwebshops. Dette undertøjsmærke er eksklusivt, og ligger derfor også i den højere ende af prisskalaen. Undertøjet er rettet mod kvinden, som er til simpelt undertøj med rene linjer. Marie Jo gør sig ikke i farverige mønstrer og store blonder, men lancerer i stedet lingeri i den minimalistiske stil. I enkelte af deres kollektion kan du dog finder bh’er som er kreeret ud fra nytænkning, herunder vil du finde bh’er med smukke og anerledes lukninger på ryggen.

Deres farvevalg er primært de klassiske farver sort og hvid. I deres nuværende kollektion præger den lilla farver dog også meget af deres undertøj.
Målgruppen for Marie Jo er primært det lidt yngre kundesegment – herunder kvinder i 20’erne. Dog vil enhver kvinde, uanset alder, få glæde af et sæt lingeri fra Marie Jo, hvis hun går op i kvalitet, fine detaljer og simpelt undertøj.

Priser
Trusser: ca. 300-500 kr.
Bh’er: ca. 600-900 kr.

Missya

Missya er et undertøjsmærke, som produceres af Tryde Andrés, som består af en række specialbutikker med fokus på lingeri på nettet og i fysiske butikker. Du kan derfor finde undertøjsmærket mange steder på nettet – det største udvalg findes dog på Missya’s egen hjemmeside. Undertøjet adskiller sig fra mange af de andre store undertøjsmærker i Danmark, ved primært at henvende sig til den yngre målgruppe. Undertøjet er præget af farverige og sjove mønstrer og blonder, og henvender sig derfor til den friske kvinde, som elsker farver og anerledes mønstrer. Du kan naturligvis også finde mere klassisk undertøj hos Missya, men de gør sig primært i sprudlende og farverigt undertøj.

Lingeriet henvender sig altså primært til de unge, hvilket også signaleres gennem prisen. Her er tale om et undertøjsmærke, hvor alle kan være med prismæssigt.

Priser
Trusser: ca. 150 kr.
Bh’er: ca. 200-300 kr.

Sloggi

Langt de fleste kvinder er bekendt med undertøjet fra Sloggi, men det er derimod de færreste der er klar over, at undertøjsmærket er en del af det populære mærke Triumph. Sloggi kan derfor købes gennem Triumph’s hjemmeside, men kan dog også købes gennem andre webshops eller forskellige butikker landet over.

Det skal slås fast, at undertøjet fra Sloggi ikke er egnet som gave. Deres udvalg er primært den form for undertøj, som kvinder køber selv efter behov. Dette kommer af, at undertøjet ikke medregnes som eksklusivt og flatterende lingeri. Det er basisundertøj, som primært findes i basisfarver og uden stort brug af mønstrer, blonder og flotte nuancer. Deres undertøj er meget simpelt, og fungerer derfor godt under stramtsiddende tøj. Det er derfor ikke det undertøj du skal købe til din kæreste, hvis du vil imponere.
Hos Sloggi handler det ikke om glamourøst undertøj, men derimod om undertøj, som kan dække kvindes generelle behov for komfortabelt undertøj.

Priser
Trusser: ca. 150 kr.
Bh’er: ca. 300 kr.

Chantelle

Chantelle er til dig, som elsker elegant undertøj. Deres kollektion består af smukt undertøj, som er meget enkelt. De rene linjer giver lingeriet et glamourøst udtryk, og undertøjet henvender sig derfor til langt de fleste kvinder.
Undertøjet fra Chantelle er til den klassiske kvinde, som sætter pris på enkelthed og kvalitet. Undertøjet henvender sig derfor til en bred målgruppe.
Chantelle gør sig ikke i store blonder og frække mønstrer, og du vil derfor spilde din tid her, hvis det er dette du går efter. Farverne på lingeriet er primært klassiske – herunder finder du både lyse og mørke nuancer af de klassiske farver sort, hvid og beige. I den nuværende kollektion, kan du også finde bh’er og trusser i en rødlig nuance.

Chantelle har deres egen engelske hjemmeside, men det er dog ikke muligt at købe lingeri gennem dette site. Du må i stedet finde deres undertøj gennem andre webshops, som udbyder forskellige undertøjsmærker.

Priser
Trusser: ca. 200-300 kr.
Bh’er: ca. 450-700 kr.